Пісірілген тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: бидай ұны 70, су 40, тартылған ет үшін: шошқа еті 120, соя пастасы 10, қырыққабат 40, жасыл пияз 10, соя тұздығы 30, күнжіт майы 5, зімбір 10, шошқа майы 10, тұз.
Сипаттамасы Суық су еленген ұнға құйылады, қатты қамыр иленеді және 20-30 минутқа қалдырылады. Содан кейін қамырды диаметрі 1-2 см қалыңдығы бойынша біркелкі турникетке орап, кішкене бөліктерге (әрқайсысы 10 г) кеседі. Әрбір бөлік дөңгелек торт түрінде жайылады, үстіне тартылған ет салынады, шеттері басылады. Дайын тұшпара ұн себілген науаларға бір қатарға салынып, салқын жерде сақталады. Фаршты келесідей етіп дайындайды: шошқа етінің целлюлозасын соя тұздығымен, күнжіт майымен, соя пастасымен, жаңа туралған қырыққабатпен, туралған зімбірмен, жасыл пиязбен және тұзбен араластырылған ұсақ торлы ет тартқыштан өткізеді. Тұшпараны суға қайнатады. Соя соусы, сірке суы, дәмделген қыша және тазартылмаған сарымсақ тілімдері бөлек беріледі.