Австрия тіліндегі антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті (жұмсақ ет) 180, шошқа майы (бекон) 15, қайнатылған картоп 40, жұмыртқа 1/3 дана., қаймақ 25, мускат жаңғағы, ақжелкен, тұз, тұздық үшін: сары май 10, ұлыбритания 15, ақ шарап 25, ұн 5, қаймақ 40, каперс 10.
Сипаттамасы Етті ұрып, шетінен кесіп, тұз бен бұрыш қосып дәмдейді. Қайнатылған картоп ұсақ текшелерге кесіліп, майдалап туралған шошқа майы (бекон), тұз, бұрыш, мускат жаңғағы, туралған ақжелкен, жұмыртқа, қаймақпен біріктіріледі. Мұқият араластырылған масса аралыққа қойылады және оның шеттері үшкір ағаш таяқшалармен бекітіліп, біріктіріледі. Майдалап туралған пиязды сары майға қуырады, үстіне антрекоттарды салып, ақ шарап құйып, бұқтырады. Бұқтырылған кезде алынған шырын қаймақ пен ұнмен араластырылады. Бұл тұздықтың астына каперспен себілген ет беріледі.