Суық ауылдық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызылша 100, картоп 100, жұмыртқа 1/2 дана., кептірілген жемістер (Алма, қара өрік, шие) 50, жаңа піскен қияр 50, қант 10, жасыл пияз 10, қаймақ 25, сірке суы (3%) 5, аскөк 5, тұз.
Сипаттамасы Пісірілген қызылша тазартылады, ұсақталады, сірке суымен себіледі және 2-3 сағатқа қалдырылады. Кептірілген жемістер мен текшелерге кесілген картопты жұмсақ болғанша бөлек қайнатады. Көкөніс және жеміс қайнатпалары салқындатылады және біріктіріледі. Қайнатылған жемістер, картоп, қызылша, жаңа піскен қияр, туралған жұмыртқа, қаймақ сұйықтыққа құйылады, тұз, қантпен дәмделеді және салқын жерге қойылады. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған пияз мен жасыл аскөк себіңіз.