Тұшпара қосылған Полтава борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз немесе тауық еті 50, қызылша 75, жаңа қырыққабат 100, картоп 100, май 5, сәбіз 15, ақжелкен тамыры 10, пияз 20, шошқа майы (бекон) 5, томат пюресі 10, қаймақ 20, қарақұмық ұны 30, жұмыртқа 1/10, кіріс 45, қант 3, сірке суы (3%) 5, ақжелкен 5, лавр жапырағы, тұз.
Сипаттамасы Сорпаны тауыққа немесе қазға қайнатыңыз. Қызылша, тамыр және пияз украиндық борщ сияқты дайындалады. Сүзілген қайнаған сорпаға туралған картопты, ұсақталған қырыққабатты салып, 10-15 минут қайнатады. Содан кейін қызылша мен пиязды, ұсақталған шошқа майын, жасыл ақжелкенді қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз, оттан алыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз. Тұшпара дайындау үшін қарақұмық ұнының жалпы мөлшерінің 1/3 бөлігі қайнаған суға құйылады, жақсылап араластырылады және кастрюль оттан алынады, салқындатылады, жұмыртқа мен ұнның қалған бөлігі қосылады, қамыр иленеді, кішкене бөліктер ас қасықпен бөлініп, лақтырылады. қайнаған тұзды суға. Қызмет көрсету кезінде табаққа тұшпара, қаймақ және жасыл ақжелкен салынады.