Тұшпара қосылған Полтава борщы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қаз немесе тауық еті - 70 г, қызылша - 60 г, жаңа қырыққабат - 80 г, картоп - 70 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 15 г, шошқа майы - 5 г, еріген шошқа майы - 5 г, томат пюресі - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 15 г, лавр жапырағы, аскөк немесе ақжелкен, тұз, тұшпара үшін: бидай ұны немесе қарақұмық- невая - 30 г, жұмыртқа - 1/4 дана, су немесе сорпа - 50 г.Борщты тауық немесе қаз сорпасында пісіріңіз. Қызылшаны, тамырларды және пиязды турап, украиндық борщ сияқты пісіріңіз. Сүзілген қайнаған сорпаға туралған картопты, ұсақталған қырыққабатты салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін қызылшаны пияз мен тамырмен қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз, оттан алыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз. Тұшпара дайындау үшін қайнаған суға ұнның үштен бір бөлігін құйып, жақсылап араластырып, оттан алыңыз. Салқындағаннан кейін қамырға жұмыртқаны, қалған ұнды қосып, жақсылап араластырыңыз, сосын қамырды ас қасықпен жинап, қайнаған тұзды суға салып, дайын болғанша пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа тұшпара, қаймақ, жасыл ақжелкен салынады.