Жасыл бұршақтан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Жасыл бұршақ 100, өсімдік майы 10, жасыл пияз 10, ұн 5, ұнтақталған қызыл бұрыш 0,2, ақжелкен мен аскөк 5, сірке суы 3, сарымсақ 2, су 300, тұз.
Сипаттамасы Жасыл бұршақтар тазартылады, жуылады, кесіледі және тұзды суға жұмсақ болғанша қайнатылады. Майдалап туралған көк пиязды өсімдік майына қуырып, ұн қосып, қайтадан қуырады. Содан кейін ұнтақталған қызыл бұрышпен дәмдеңіз және табаның мазмұны қайнаған сорпаға енгізіледі. Тағы 10 минут қайнатыңыз, аскөк пен ақжелкенге себіңіз, сірке суы мен ұсақталған сарымсақпен дәмдеңіз.