Жыланбалық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 200, қой еті 150, құйрық майы 20, сәбіз 50, пияз 35, жасыл пияз 10, тұз.
Сипаттамасы Етті 20-25 г бөліктерге бөліп, пияз бен сәбізбен қуырып, белдеулеріне турап, сүйек сорпасына құйып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатады. Ашытқысыз қамырдан жасалған кеспе пеште алтын сары түске дейін қуырылады. Салқындатылған және күріш дәндерінің мөлшеріне дейін ұнтақталған, салқын сумен жуылған, қуырылған ет қосылған ыдысқа салынып, дайын болғанға дейін қайнатылған. Қызмет көрсету кезінде жасыл пиязға себіңіз.