Шулеп (Бурят кеспе сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қой еті 200, ұн 70, жұмыртқа 1/2 дана., пияз 50, сәбіз 20, ақжелкен 10, тұз.
Сипаттамасы Сүйектері бар қой етінің төс етін салмағы 30-40 г кесектерге турап, салқын сумен құйып, жартылай дайын болғанша баяу отта пісіреді. Содан кейін сәбіз, ақжелкен, пияз салып, пісіруді жалғастырыңыз. Дайындалған ашытқысыз қамырды қабатқа жайып, кеспені турап, жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, сүзеді және осы формада сорпаға дайын болғанға дейін 10 минут бұрын енгізеді. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған шикі пиязға себіңіз.