Үй стиліндегі қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г тауық еті немесе 660 г үйрек немесе 800 г қаз, 20 г май, 60 г томат пюресі, 1 кг картоп, 80 г сәбіз, 80 г пияз. сарымсақ, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Дайындалған құсты кесектерге бөледі (бір порцияға 2-3 дана), тұздайды, бұрыш себеді, қызанақ пюресі қосып қуырады және сорпамен толтырып, жартылай дайын болғанға дейін бұқтырады. Картопты текшелеп турап, тұздап, қуырады. Орташа текшелерге кесілген сәбіз дайын болғанға дейін бөлек қуырылады. Содан кейін бәрі араластырылады, майдалап туралған пияз, сарымсақ қосылады, бұрыш себіледі, алынған қоспаны жартылай дайын етпен қабатталған қабаттарға салып, сорпамен құйып, дайын болғанға дейін бұқтырады.