Азу татар тілінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ет 200, еріген сары май 15, томат пюресі 15 немесе жаңа піскен қызанақ 50, тұздалған қияр 50, картоп 150, пияз 40, сарымсақ 1, ұнтақталған қара бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Сиыр еті немесе жас жылқы еті ені 2 см және ұзындығы 4 см кесектерге кесіледі. Қатты қыздырылған табада қуырылады, кастрюльге салынады, тұздалады және бұрышталады, қуырылған туралған пиязды және томат пюресін немесе қызанақты салады. Сорпа құйылады және 25-30 минут қайнатылады. Ірі кесектерге немесе текшелерге кесілген картопты жартылай дайын болғанға дейін қуырады, ет қосылған кастрюльге салады, майдалап туралған және құтқарылған маринадталған қиярды қосып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Туралған сарымсақ пен шөптерге себілген түрде беріледі.