Майшабақ қосылған жағынды
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 50, бөлке 15, жұмыртқа 1/4 дана., бұрыш, сары май 5, тұз.
Сипаттамасы Етті кесек етіп табада қабық пайда болғанға дейін қуырады, тіліктер жасайды және оларға тартылған етті салады. Содан кейін етті маймен жағылған кастрюльге салады да, мезгіл-мезгіл сорпаға немесе суға құйып, пеште пісірілгенге дейін жеткізеді. Дайын болғанға дейін көп ұзамай қаймақ тұздығымен құйылады. Фарш үшін майшабақ филесі сіңдіріледі, ұсақталады, суланған ораммен, жұмыртқамен, сары маймен, бұрышпен, тұзбен біріктіріледі және масса иленеді.