Қой, бұзау етінен жасалған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г қой немесе бұзау еті, 1,5 ас қасық. кетчуп соусының қасықтары, 1-2 сәбіз, 1 пияз, 1,5 кесе күріш, 3 кесе су немесе сорпа, 60 г май, тұз, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Қойдың немесе бұзаудың етін ұсақтап турап, маймен қыздырылған табада қызарған қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз. Содан кейін терең ыдысқа жіберіңіз, сұйықтық етті толығымен жабатындай етіп сорпаны немесе ыстық суды құйыңыз, құтқарылған сәбізді, пиязды, қызанақты, тұзды, бұрыш бұршағын қосып, қайнатыңыз. Күрішті сұрыптаңыз, шайыңыз, оны етпен біріктіріңіз, лавр жапырағын салыңыз, бәрін араластырыңыз және қоюланғанша баяу отта пісіріңіз, күйіп қалмас үшін мезгіл -мезгіл араластырыңыз. Күріш ісінген кезде ыдысты палаумен қақпақпен мықтап жауып, пешке шамамен бір сағатқа қойыңыз. Палауды қызанақсыз да дайындауға болады.