Күрішпен пісірілген тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 400 г күріш, 200 г сары май, 100 г ірімшік, 2 ас қасық. ас қасық крекер, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: 1 ас қасық. қасық май, 2 ас қасық. қасық ұн, 2 кесе сүт немесе кілегей, 1/2 лимон немесе аздап лимон қышқылы.
Сипаттамасы Тауықты дайын болғанға дейін қайнатыңыз, бөліктерге бөліңіз. Күрішті тұзды суға қайнатып, дуршлагқа салып, салқын сумен шайып, ыдысқа салып, сары маймен араластырамыз. Терең қуыру табасын немесе қуыру табасын суық маймен майлаңыз, нан үгіндісіне себіңіз, күрішті шеттерінде бүйірлері пайда болатындай етіп қойыңыз, ал ортасында құдық бар, үстіне қалың үгітілген ірімшік себіңіз де, пешке салыңыз. ірімшік қызарады. Дегенмен, күріштің кеуіп кетуіне жол бермеу үшін оны мезгіл-мезгіл тауық сорпасымен аздап суару керек. Содан кейін тауықты табаның ортасына қойып, үстіне тұздықты құйып, қайтадан қызару үшін пешке салыңыз. Тұздық. Маймен қыздырылған табаға ұн қосып, аздап кілегейленгенше қуырыңыз, суға сұйылтылған сүт немесе кілегей, лимон шырынын немесе лимон қышқылын қосып, баяу отта жақсылап илеңіз. Аздап қант қосуға болады.