Сучава рецепті бойынша толтырылған қаз төсі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қаз - 1, 8 кг, ақ нан - 1 тілім, 2 жұмыртқа, сарымсақ - 3 түйір, 1 сәбіз, пияз-1 сабақ, 1 алма, ұнтақталған қызыл бұрыш - пышақтың ұшында, күріш - 200 г, май - 100 г, мейіз - 70 г, шарап - 1/2 кесе, ет сорпасы - 700 мл, ұн - 1 шай қасық, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Қаздың ұшасын өңдеңіз, жуыңыз және ас үй майлықтарымен құрғатыңыз, Кеудесін бөліп алыңыз, терісін алып тастаңыз, ал етті шницель балғасымен (0,5 см-ге дейін) кеудеден жұқалап ұрыңыз. Қаздың жамбас етін ұсақтап турап, суға малынған және сығылған нанмен, шөптермен және сарымсақпен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Фаршты жұмыртқа, қызыл бұрыш, тұз, бұрышпен араластырыңыз, ұрып -соғылған кеуде етінің үстіне қойыңыз, орамға ораңыз, емшектен алынған теріге ораңыз, күшті жіппен байлаңыз. және кесілген сәбіз, пияз және алмамен бірге маймен пісіру парағына салыңыз, пешке бір жарым сағатқа қойыңыз, мезгіл -мезгіл майлап, үстіне су құйыңыз. Дайын орамды алыңыз және жіптерді алыңыз. Қалған тұздыққа ұн қосылған шарапты, бір стақан ет сорпасын құйыңыз, 20 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Жуылған күрішті майға аздап қуырыңыз, қаз сүйектерінен сорпаны құйыңыз (күріштің бір бөлігіне - сорпаның 2,5 бөлігі), жуылған мейізді құйыңыз да, күріш табасын пешке салыңыз. Дайын күрішті табаққа салыңыз да, күріштің үстіне туралған фаршталған төс етін салыңыз. Тұздықты бөлек, қайықта қызмет етіңіз.