Порчини саңырауқұлақтары бар палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Порчини саңырауқұлақтары-300 г, күріш-125 г, су - 1 л, сәбіз мен ақжелкен-150 г, өсімдік майы-150 мл, пияз-2 бас, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Мұқият жуылған саңырауқұлақтарды тілімдерге бөліп, тұздалған суық суға құйып, туралған пияз, сәбіз және ақжелкенмен бірге пісіріңіз. Дайын саңырауқұлақтарды оттан алыңыз, елекке тастаңыз, пияз мен көкөністерді алыңыз. Майдалап туралған пиязды құтқарып, оған жуылған күрішті, бұрышты салып, тағы 1-2 минут қуыруды жалғастырыңыз. Салқындатылған саңырауқұлақтарды кастрюльге салыңыз, күрішпен араластырыңыз, саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз (күріштің 1 бөлігіне сорпаның 3 бөлігі), кастрюльді қақпақпен жауып, орташа қыздырылған пешке салыңыз. Палауды жеке тағам ретінде немесе гарнир ретінде ыстық күйінде беріңіз.