Ақ саңырауқұлақтардан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа піскен немесе кептірілген саңырауқұлақтар - 15 дана, қызылша - 500 г, ақ қырыққабат - 250 г, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк - 125 г, пияз-2-3 бас, өсімдік майы - 150 мл, 1 шай қасық ұн, сірке суы, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жақсы тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды 1,5 литр суға қайнатыңыз (кептірілген саңырауқұлақтарды пісірер алдында 2-3 сағат сумен жабыңыз), майдалап туралған көкөністерді, пиязды, тұзды салып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Бөлек ыдыста жолақтарға кесілген қызылша мен майдалап туралған қырыққабатты құтқарыңыз, ұн қосыңыз, араластырыңыз, майдалап туралған саңырауқұлақтарды қосып, саңырауқұлақтардан сүзілген сорпаны құйыңыз және 30-40 минут пісіріңіз. Чорбаны қызылша шырынымен бояңыз (қызылшаны үккіштен өткізіп, сығыңыз), бұрыш, лавр жапырағын салып, сірке суымен қышқылдандырыңыз.