Саңырауқұлақтары бар бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет - 750 г, саңырауқұлақтар - 1 кг, пияз - 1 бас, май - 100 г, ет сорпасы - 1л, ұн - 5 шай қасық, томат пюресі - 5 шай қасық (немесе 10 қызанақ), жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қыздырылған сары майға майдалап туралған пиязды, тұзды, бұрышты, сосын тең бөліктерге кесілген етті салыңыз. мяс алтын қоңыр қабық пайда болғанша баяу отта қуырыңыз. Ұн мен қызанақ пюресін (немесе майдалап туралған қызанақты) қосып, үстіне ет сорпасын құйыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, ұсақтап тураңыз және етке салыңыз. Бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.