Бұқтырылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау етінің еті (бел бөлігі, жұмсақ ет) - 750 г, шошқа майы - 100 г, ақ тамыры -250 г, ет сорпасы -1,5л, жасыл бұршақ - 400 г, жартылай тәтті тұздық - 5 ас қасық, сары май - 50 г, аскөк, қант, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті кішкене бөліктерге кесіңіз (бір порцияға 2), аздап ұрып-соғып, әр бөлігін шошқа майымен ұсақтап турап, майдалап туралған тамырлармен бірге кастрюльге салыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, ет сорпасын құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Кәстрөлді пешке салыңыз, мезгіл-мезгіл еттің үстіне шырын құйыңыз. Ет қызарғанша және жұмсақ болғанша қайнатыңыз, ал сұйықтық қайнайды. Жасыл бұршақты тұзды қайнаған суға қайнатыңыз, суды ағызыңыз, бұршақты сары майға жіберіңіз, қант (дәміне қарай) мен аскөк қосыңыз. Етті бұршақ гарнирімен бірге ұсыныңыз, үстіне жартылай тәтті соусты құйыңыз.