"Пойана" мейрамханасының рецепті бойынша бұқтырылған ешкі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ет (ешкінің артқы аяғының еті) -1, 2кг, маринадталған қияр - 400 г, қызанақ - 400 г, сарымсақ - 5 түйір, өсімдік майы - 100 мл, сүйек сорпасы немесе су - 2 кесе, дәмді - 2 г, ірі ақ бұршақ - 400 г, аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған бұршақты салқын сумен құйып, 10 минут қайнатыңыз, суды ағызып, қайтадан салқын сумен жауып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Алдын ала маринадталған етті кастрюльге маймен қуырып, бір стақан су құйып, пешке салыңыз. Дайын болған етке қабығы мен тұқымынан тазартылған, жіңішке туралған қияр мен қызанақты, қайнатылған бұршақты, дәмді, сарымсақ, бұрыш және тұзбен езілген кішкене сорпаны салыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, етті дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Дайын етті бөліктерге бөліп, аскөк себілген гарнирмен бірге беріңіз.