Бұршақ қосылған шошқа етінен жасалған шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті - 1 кг, ақ бұршақ - 400 г, пияз - 3 -ші ептілік, май - 100 г, томат пастасы - 50 г, дәмді - 1/2 шай қасық, сарымсақ - 5 түйір, ұнтақталған бұрыш - 5 бұршақ, шошқа ішегі, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Сұрыпталған бұршақты кешке қарай суық суға салып қойыңыз. Бұршақтарды тұздалмаған суда пісіріңіз (кастрюльдегі су деңгейі бұршақтардан үш саусақ жоғары болуы керек). Бұршақтарды ең дайын болғанға дейін төгіп тастаңыз. Шошқаның ішектерін жақсылап шайыңыз, бұраңыз және оларды суық суға қалдырыңыз. Етті кесектерге кесіңіз де, кәдімгі електен ет тартқыштан өткізіңіз. Тұз бен бұрыш, тұзбен жақсылап езілген сарымсақ, дәмді және ұнтақталған иісті бұрыш қосыңыз. Біртіндеп суық суды (1/2 кесе) қосып, тартылған етті илеңіз. Ішектерді ет тартқышқа бекітілген шұңқыр түріндегі арнайы құрылғының көмегімен дайындалған тартылған етпен толтырыңыз. Майдалап туралған пиязды қыздырылған майға салып, пиязға томат пастасын салып, бұршақ қайнатпасымен (500 мл) сұйылтыңыз. Дайын бұршақты дайындалған тұздыққа салыңыз, ұнтақталған бұрыш, 1 лавр жапырағы мен дәмді қосыңыз. Шұжықты пісірме табаққа салыңыз, үстіне су құйыңыз да, барлық сұйықтық қайнағанша және шұжық қызарғанша пешке салыңыз. Үстелге бұршақтармен және ұнтақталған қызыл бұрыш қосылған ашытылған қырыққабат салатымен бірге ұсыныңыз.