"Сыра бар арба" мейрамханасының рецепті бойынша бұршақ қосылған қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы (ветчина немесе сирлоин) - 750 г, ақ бұршақ - 500 г, бел - 200 г, ысталған шұжық - 200 г, пияз - 200 г, өсімдік майы - 100 мл, томат пастасы - 100 г, қызанақ - 5 дана, сарымсақ - 5 қалампыр, дәмді - 2 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті тазалаңыз, жуыңыз, сарымсақпен, тұзбен дәмдеңіз және пеште тұтас бөлікке қуырыңыз. Бұршақтарды сұрыптаңыз, бірнеше рет шайыңыз және тұзсыз суық суға пісіріңіз. 10-15 минут қайнатыңыз, суды ауыстырыңыз және пісіруді жалғастырыңыз. Бұршақ дерлік дайын болған кезде, артық суды ағызып, ысталған белді салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Майдалап туралған пиязды қыздырылған майға салып, томат пастасын қосып, араластырып, дайын бұршақтарға салып, баяу отта 20 минут пісіріңіз. Шұжықты кішкене бөліктерге бөліп, қуырыңыз. Қызанақтарды пештегі пісіру парағында пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде бұршақты табақтарға жайыңыз, үстіне қуырылған ет тілімін, ысталған қайнатылған белді, шұжық кесектерін және пісірілген қызанақты салыңыз, қуырылған ет шырынын құйыңыз және майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Өсімдік майы мен ұнтақталған қызыл бұрыш қосылған тұздалған қырыққабат салатымен бірге қызмет ету ұсынылады.