Ақ бұршақ пен қаймақ қосылған қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қаз-1,7 кг, ақ бұршақ-500 г, пияз-1 бас, 1 сәбіз, балдыркөк-100 г, шошқа майы-100 г, қаймақ - 200 мл, ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған бұршақты суық суға салып, 10 минут қайнатыңыз, суды ағызып, қайтадан суық сумен жауып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Майдалап туралған пиязды шошқа майынан құтқарыңыз, қаймақпен араластырыңыз, пісірілген бұршақтарға салыңыз (артық суды төгіп тастаңыз), тұз және. 20 минут қайнатыңыз. Өңделген қазды жуыңыз, тұздап, маймен майлаңыз, кастрюльге немесе кастрюльге туралған тамырлармен салыңыз, қақпақпен жабыңыз және пеште ағызыңыз, мезгіл -мезгіл шырынмен құйып, барлық жағынан қызарғанша бұраңыз. Дайын қазды бөліктерге бөліңіз,.., сүзілген тұздықпен себілген бұршақтармен бірге табаққа салыңыз. қаздың астында. Ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.