Жабайы қуырылған қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Жабайы қаз (шамамен 3 кг), каштан - 500 г, тамыры - 100 г, пияз - 1 бас, ысталған бел - 120 г, ұн - 1 ас қасық, қаймақ - 150 г, савой қырыққабаты - 1, 5 кг, ет сорпасы - 1л, шарап - 1/2 кесе, саңырауқұлақтар - 400 г, өсімдік майы - 150 мл, дәмді-2 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген қаздың ұшасын тұз, бұрыш және дәмді, өсімдік майын (100 мл) және аздап сорпаны немесе суды қосып, майдалап туралған пияз және тамырымен бірге қаз қорасына салыңыз. Қаз қазын ыстық пешке салыңыз, мезгіл-мезгіл қазды айналдырып, оның шырынын құйыңыз. Дайын қазды алып тастап, қалған шырынға ұн қосылған шарап пен 2 кесе сорпаны құйып, 15 минут қайнатыңыз, қаймақ қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, майға (30 мл) қайнатыңыз. Тазартылған каштандарды қалған сорпада пісіріңіз, алып тастаңыз және үстіне екі қасық тұздық құйыңыз. Тазартылған және жуылған қырыққабатты тұзды қайнаған сумен қайнатыңыз, салқындатыңыз, жапырақтарға бөлшектеңіз, олардан кішкене түйіршіктер жасаңыз және оларды кастрюльге тілімдерге кесіңіз, аздап сорпа мен май (20 мл) қосып, қайнатыңыз. . Қазды тең бөліктерге бөліп, табаққа салыңыз да, тұздықтағы каштанмен, бұқтырылған қырыққабатпен және маймен бұқтырылған саңырауқұлақтармен безендіріңіз. Тұздықты қайықта бөлек қызмет етіңіз.