Молдова стилінде қуырылған қырғауыл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 қырғауыл, жаңа піскен шошқа майы - 150 г, тамыры - 150 г, пияз - 1 бас, өсімдік майы - 70 г, май - 150 г, саңырауқұлақтар -10 дана, қаз бауыры-400 г, ұн-2 ас қасық, шарап - 1/2 кесе, ет сорпасы - 1 стакан, қаймақ-150 мл, жаңа картоп-500 г, аскөк, дәмді, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қырғауылдың ұшасын өңдеп, төс етін жаңа піскен шошқа майының жұқа тілімдерімен орап, жіппен байлап, пісірме табаққа салып, майдалап туралған пияз, тамыр, саңырауқұлақ аяқтары және өсімдік майымен бірге пешке салыңыз. . Қажет болса, пісіру парағына ет сорпасын немесе суды құйыңыз. Дайын қырғауылды алып тастап, қалған шырынға ұн қосылған шарап пен бір стақан сорпаны немесе суды құйып, 10 минут қайнатыңыз, сүзіңіз, қаймақ қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға батырып қайнатыңыз, суды ағызып, картопты маймен аздап қайнатыңыз. Қаз бауырын (немесе кез келген құс етін) 5 тең бөлікке бөліп, ұнға салып, майға қуырамыз. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын маймен, бұрышпен және аскөкпен бұқтырыңыз. Дайын қырғауылды жіптерді алып тастап, 5 бөлікке бөліп, табаққа салыңыз, қырғауылдың әр бөлігіне бауыр мен екі саңырауқұлақ қақпағын салыңыз, аздап тұздық құйыңыз. Аскөк себілген жаңа картопты қасына қойыңыз. Қалған тұздықты тұздық ыдысында қызмет етіңіз.