Котлеттері бар күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Түркия-4-5 кг, бауыр мен қарынша, жаңғақ - 350 г, ұн - 1, 5 ас қасық, май-150 г, күріш - 250 г, 1 жұмыртқа, ақ нан - 1 тілім, сүт - 1/2 кесе, қаймақ-150 мл, пияз-1 бас, 1 балдыркөк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Күркетауықтың жамбас етін, бауырын және қарыншасын сүтке малынған ақ нанмен бірге ет тартқыштан өткізіп, тұз, бұрыш және шикі жұмыртқаны қосып, тартылған етті илеңіз. Күркетауық етінің қалған бөлігін, аршылған пиязды және балдыркөкті қайнаған тұзды суға салып, бір жарым сағат пісіріңіз. Дайын етті алып тастап, сорпаны 1 литрге дейін қайнатыңыз, ағызыңыз, қайнатыңыз және ұн қосылған сары майды қосыңыз, баяу отта 20-25 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ құйыңыз, тағы 10 минут қайнатыңыз және қайтадан ағызыңыз. . Жаңғақтарды ерітіндіде жақсылап ұсақтап, дайындалған ақ тұздықтың жартысымен араластырыңыз. Күрішті күркетауық сорпасында пісіріңіз (күріштің 1 бөлігі үшін - сорпаның екі бөлігі). Пісірілген тартылған етден кішкене котлеттер (жаңғақ көлеміндей) жасап, оларды тұзды қайнаған суға пісіріңіз. Пісірілген күркетауық етін бөліктерге бөліп, күріш пен фрикаделькалармен бірге табаққа салыңыз, тұздықты еттің үстіне жаңғақтармен құйыңыз, ал қалған ақ тұздықты тұздық табағына бөлек салыңыз.