Орадиден алынған рецепт бойынша табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) - 150 г 5 дана, шошқа майы (немесе өсімдік майы)-100 г, тауық бауыры-150 г, пісірілген ветчина - 75 г, шұжықтар - 75 г, ұн - 1 ас қасық, қыша - 1/4 шай қасық, пияз - 2 бас, картоп - 5 түйнек, ет сорпасы немесе су - 1л, дәміне қарай жасыл ақжелкен, бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, ұнға орап, ыстық майға қуырып, кастрюльге салыңыз. Қалған майда майдалап туралған пиязды қызартып, қыша, ет сорпасын немесе жылы суды, тұзды, бұрышты қосып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қуырылған еттің үстіне сүзіп, баяу отта пісіріңіз. Ет дерлік дайын болған кезде, кесектерге кесілген шұжықтар мен ветчинаны қосып, тағы 30 минут пісіріңіз. Тазартылған картопты қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Еттің әр бөлігінде қуырылған бауырмен бірге, тұздықта шұжықтар мен ветчина, ал гарнирге шөптермен себілген қайнатылған картоппен бірге қызмет етіңіз.