Шошқа етінен жасалған остропел
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (қалақша бөлігі)-1400 кг, өсімдік майы - 200 мл, пияз-4 орташа бас, сәбіз-150 г, ұн - 100 г, сарымсақ - 100 г, сірке суы - 50 мл, картоп - 2 кг, ақжелкен - 50 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тең бөліктерге, тұзға турап, өсімдік майына (150 г) қуырыңыз. Ет қызарған кезде туралған пияз мен сәбізді қосып, тағы бірнеше минут қуырып, томат пастасын салып, суға (1 л) құйып, орташа отта пісіріңіз. Ет пен көкөністер дайын болған кезде етті бөлек ыдысқа шығарып, тұздықты еттің үстіне сүзіп, дәміне қарай тұзбен езілген сарымсақ, сірке суы мен бұрыш қосыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға салып, тұтастай пісіріңіз. Остропелді үстелге қайнатылған және ақжелкен себілген картоппен бірге беріңіз.