Қияр қосылған шошқа етінен жасалған төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Төс еті-1,2 кг, өсімдік майы-200 мл, томат пастасы - 100 г, тұздалған қияр - 2,5 кг, аскөк - 2 шоқ, қызанақ - 500 г, бұрыш - 3 г, тұз - 25 г.
Сипаттамасы Төсшені тең бөліктерге кесіңіз, жуыңыз, тұз себіңіз, барлық жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Етке майдалап туралған пиязды, ұнтақталған қара және қызыл бұрышты салып, қазанды қақпақпен жауып, рұқсат етіңіз. Пияз жұмсарған кезде томат пастасын қосып, етті сумен, тұзбен жауып, баяу отта пісіріңіз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, 4 см текшелерге кесіңіз, қайнаған суға күйдіріңіз (20 тартылған), елекке тастаңыз және суық су ағынының астында суытыңыз. Қиярды ет қосылған кастрюльге салыңыз да, тағы 30 минут қайнатыңыз. Ет пен қияр дерлік дайын болған кезде, қабығынан тазартылған қызанақты, майдалап туралған аскөк шөптерін қосып, пешке 10 минутқа қойыңыз. Ыстық жерде ұсыныңыз.