Түсті қырыққабат қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті - 700 г, гүлді қырыққабат - 600 г, май (немесе өсімдік) майы - 200 г, пияз - 1 үлкен бас, қызанақ - 300 г (немесе томат пастасы - 30 г), ақжелкен, ұн-1/2 шай қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Декорация үшін: 5 кішкентай қызанақ.
Сипаттамасы Етті бірдей бөліктерге кесіңіз, жуыңыз, суды ағызыңыз, тұз қосыңыз және кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Өте майдалап туралған пиязды ет қосылған кастрюльге салыңыз, пияз сарғайғанша қуырыңыз, дәміне қарай жылы су, тұз, бұрыш қосып, орташа отта пісіріңіз. Гүлді қырыққабатты гүл шоғырына бөліп алыңыз, шайыңыз, 15 минут суық сумен жауып, елекке салыңыз, содан кейін майға аздап қуырыңыз, дайын ет қосылған кастрюльге салыңыз, қабығынан тазартылған қызанақты немесе томат пастасын қосып, пешке салыңыз. . Дайын тағамды пеште пісірілген кішкене қызанақпен және майдалап туралған ақжелкенмен безендіріңіз.