Каперс қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті (жамбас)-700 г, жас каперстер-350 г, квас боршы - 1 л немесе сірке суы - 50 мл, каперстерді күйдіруге арналған су - 1 л, май (немесе өсімдік майы) - 120 г, пияз - 1 бас, қызанақ - 300 г, 1 тәтті бұрыш, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: 1 шай қасық сары май, 1/2 шай қасық ұн.
Сипаттамасы Жуылған етті бірдей бөліктерге бөліп, суды ағызып, тұздап, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Майдалап туралған пиязды қосып, пияз сарғайғанша қуырыңыз. Еттің үстіне жылы су құйып, бұрыш пен тұзды салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Жас каперстерді алыңыз, сабақтарынан тазалаңыз, тұзбен қайнатылған квас-борщпен немесе сірке суы қосылған қайнаған сумен күйдіріңіз, елекке тастаңыз және шайыңыз. Содан кейін каперстерді аздап қыздырылған майға аздап қуырып, дайын дерлік етке салыңыз. Қызанақты пісіріп, електен өткізіп, тұздап, қант қосып (дәміне қарай) ет пен капермен араластырыңыз. Тәтті бұрышты жұқа жолақтарға кесіңіз, қуырыңыз және ет қосылған кастрюльге салыңыз. Бір шай қасық сары майды ұнмен ұнтақтап, аздап сумен сұйылтып, етке каперспен құйыңыз. Қоюланғанша баяу отта қайнатыңыз.