РЭДЭО-дағы сияқты антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Антрекот - 750 г, тұздалған қияр - 200 г, сәбіз - 125 г, балдыркөк - 125 г, пияз - 200 г, ұн - 2 ас қасық, өсімдік майы - 100 мл, қызыл шарап - 1/2 кесе, ет сорпасы немесе су - 1л, ысталған бел - 75 г, томат пастасы - 2 ас қасық, қызанақ - 5 дана, дәміне қарай ақжелкен, қант, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Энтрекотты пленкалардан тазалаңыз, 5 тең тілімге кесіңіз, аздап шайқаңыз, ұнға ораңыз және кастрю- леде қыздырылған майға қуырыңыз. Сәбізді, балдыркөк пен пиязды жіңішке турап, етке салыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, етті баяу отта қайнатыңыз. Ұнды сары маймен құтқарыңыз, томат пастасын қосып, сорпамен немесе сумен сұйылтыңыз, қант салып, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін дайын тұздықты көкөністер қосылған етке құйыңыз. Жіңішке туралған белді бөлек қуырыңыз, қабығы мен тұқымынан тазартылған қиярды белге салыңыз да, жіңішке етіп тураңыз, тағы 10 минут бірге қуырыңыз да, ет қосылған кастрюльге салыңыз. Қызанақты күйдіріңіз, қабығы мен тұқымын тазалаңыз, ұсақтап тураңыз және ет қосылған кастрюльге салыңыз, шарап, бұрыш құйыңыз, пешке 10 минутқа қойыңыз. Пісірілген картоп немесе күріш гарнирімен бірге қызмет етіңіз.