Шаруа стиліндегі сиыр етінен жасалған тоқана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті - 700 г, шошқа майы - 200 г, пияз - 750 г, томат пастасы - 50 г, сарымсақ - 5 түйір, ақ бұршақ - 125 г, картоп - 5 дана, тәтті бұрыш - 4 бұршақ, сүйек сорпасы- 400 мл, дәмді-2 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті ірі текшелерге (4 см3) турап, тұз себіңіз де, қыздырылған майға қуырыңыз. Қуырылған етті алып тастағаннан кейін, сол кастрюльге туралған пиязды жіңішке туралған бұрышпен құтқарыңыз, сүйек сорпасын немесе ыстық су құйыңыз, етті, майдалап туралған сарымсақты, дәмді, бұрыш пен тұзды салыңыз. Қажет болса, су қосып, қалыпты отта пісіріңіз. Бұрын 2-3 рет күйдірілген бұршақты бөлек қайнатыңыз, оны дайын ет қосылған кастрюльге салыңыз да, пешке 15 минутқа қойыңыз. Қабығында қайнатылған, қабығы аршылған және туралған картоппен бірге қызмет етіңіз, үстіне ақжелкен себіңіз.