Бұзау етінен жасалған тоқана альба Юлиядан алынған рецепт бойынша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Ет - 750 г, пияз - 500 г, өсімдік майы - 100 мл, ұнтақталған қызыл бұрыш - пышақтың ұшында, сәбіз - 250 г, қаймақ - 200 мл, ет сорпасы немесе су - 1л, картоп - 5 түйнек, жасыл бұршақ - 300 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті текшелерге кесіңіз (бір порцияға 4-5), жуыңыз, ағызыңыз, тұз себіңіз және ыстық майға қуырыңыз. Етті алып тастағаннан кейін, сол ыдыста туралған пияз бен сәбізді құтқарыңыз. Ұнтақталған қызыл бұрышты салып, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, етті салыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз және 40 минут қайнатыңыз, содан кейін қайнатылған бұршақты салып, пешке 15 минутқа қойыңыз. Картопты тазалап, тұзды суға толығымен пісіріңіз. Пісірілген картоптың гарнирімен, майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз. Тұзды қайықта жаңа қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.