Баклажан қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Бұзау еті - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 150 г, ұн-1 ас қасық қызанақ-5 дана, томат пастасы - 50 г, сарымсақ - 5 түйір, баклажан - 3 дана, шарап - 1/2 кесе, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тең тілімдерге бөліп, тұз, бұрыш қосып, ыстық майға қуырыңыз. Сол ыдыста етті алып тастағаннан кейін майдалап туралған пияз мен сарымсақты құтқарып, ұн, томат пастасын қосып, жылы суға (1 л) құйып, 10 минут қайнатыңыз, етті салып, орташа отта пісіріңіз. Баклажандарды жуыңыз, әрқайсысының ұзындығын 4-5 тілімге кесіңіз, тұз себіңіз және 10-20 минутқа қалдырыңыз. Жақсылап сығып, қуырыңыз, әр тілімді екі жағынан қызартып алыңыз. Ет дерлік дайын болған кезде, дәміне қарай баклажан, шарап, тұз және бұрыш, тұтас қызанақты салып, пешке 15 минутқа қойыңыз. Жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.