Жасыл бұршақ қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті-700 г, өсімдік майы-150 мл, жасыл-жасыл немесе сынғыш балауыз бұршақтары - 700 г, пияз - 2 бас, ұн - 1 шай қасық, май - 1 шай қасық, томат пастасы - 75 г, безендіруге арналған жаңа піскен ұсақ қызанақтар - 5 дана, ет сорпасы - 1л, сарымсақ - дәміне қарай 2 түйір, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, қыздырылған майға қуырыңыз. Етті алып тастап, сол майға майдалап туралған пиязды сарғайғанша қуырыңыз, етті пиязға салыңыз, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, шамамен 2 сағат пісіріңіз, содан кейін тұз бен бұрыш қосыңыз. Бұршақтарды тазалаңыз, жуыңыз және қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Елекке тастаңыз да, су ағып кеткен соң, ұнмен араластырылған сары майды қосып, ет қосылған кастрюльге салыңыз. Үстіне кішкене қызанақты салып, кастрюльді пешке 10- 20 минутқа қойыңыз. Жасыл ақжелкенге себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.