Көктемгі шошқа етінен жасалған тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (қалақша немесе сирлоин) - 750 г, жасыл пияз - 6-7 шоқ, жасыл сарымсақ-3-5 шоқ, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, сірке суы - 1 шай қасық, ұн - 35 г, томат пастасы-50 г, өсімдік майы-100 мл, аскөк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұзындығы 4 см туралған пияз мен сарымсақты кастрюльге салыңыз, қайнаған суға құйыңыз және баяу отта пісіріңіз. Етті тең бөліктерге бөліп, ыстық майға қуырып, сарымсақпен бірге қайнап жатқан пиязға салыңыз. Ет қайнап жатқанда, тұздықты дайындаңыз: майды қыздырыңыз, оған ұн мен ұнтақталған қызыл бұрышты салыңыз, көкөніс сорпасымен (300 мл) сұйылтыңыз, сірке суын және томат пастасын, тұзды қосып, қайнатыңыз. Етті тұздықпен дәмдеңіз, майдалап туралған аскөк шөптерін салып, тұздық қоюланғанша баяу отта қайнатыңыз (сұйық қаймақ тәрізді).