Қой етінен жасалған стуфат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет - 1 кг, жасыл пияз - 4-5 шоқ, жасыл сарымсақ - 3-4 шоқ, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 шай қасық, сірке суы - 1 ас қасық, өсімдік майы -125 мл, томат пастасы - 2 ас қасық, аскөк, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жасыл пияз мен сарымсақты 4 см кесектерге кесіңіз, қайнаған суға құйыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Етті бөліктерге бөліп, тұз бен бұрыш қосып турап, қыздырылған майға қуырып, жартылай дайын пиязға салыңыз. Бөлек, ұнды сары майға қызыл бұрышпен, томат пастасымен араластырыңыз, мяса сорпамен сұйылтыңыз, сірке суын құйыңыз және тұздықты етке құйыңыз. Тұздық сұйық қаймақ консистенциясына дейін қоюланғанша баяу отта пісіріңіз. Аскөк шөптеріне себілген үстелге қызмет етіңіз.