Саңырауқұлақтар мен қаймақ қосылған энтрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Антрекот-1250 кг, пияз-200 г, жаңа саңырауқұлақтар - 400 г, өсімдік майы-150 мл, ұн-1 ас қасық, картоп - 1 кг, шарап - 1/2 кесе, ет сорпасы немесе су - 1 л, қаймақ - 200 мл, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті кесектерге кесіңіз (бір порцияға 1 дана), аздап ұрып, ұнға орап, қатты қыздырылған майға қуырыңыз да, табаға салыңыз. Майдалап туралған пиязды сол майға ұнмен қосып, үстіне шарап, ет сорпасын немесе жылы су құйып, қаймақ, тұз, бұрыш қосып, 10 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты қуырылған еттің үстіне сүзіп, бөлек қуырылған саңырауқұлақтарды тұздықпен бірге етке салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Тазартылған картопты текшелерге кесіңіз, қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Саңырауқұлақтар мен тұздықпен бірге энтрекотқа майдалап туралған ақжелкен қосылған қайнатылған картоп гарнирімен бірге қызмет етіңіз.