Ақ бұршақ қосылған қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз-1,6 кг, ақ бұршақ-500 г, ысталған бел-200 г, шұжықтар - 2 дана, пияз - 1 бас, сәбіз және балдыркөк - 100 г, өсімдік майы (немесе шошқа майы) -100 мл, томат пастасы-2 ас қасық, шарап-1/2 кесе, 1 лавр жапырағы, дәмді-2 г, бұрыш-5 бұршақ, сарымсақ - 5 түйір немесе дәміне қарай, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Өңделген қазды бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш қосып, әр бөлігін барлық жағынан ыстық майға қуырыңыз. Етті бөлек ыдысқа салыңыз, ал қалған майға майдалап туралған пиязды және туралған сәбіз мен балдыркөкті құтқарыңыз, екі қасық томат пастасын қосып, шарап пен екі стакан қайнаған суға құйып, қайнатыңыз. Қуырылған етті майдалап туралған сарымсақ пен лавр жапырағымен бірге тұздыққа салып, баяу отта пісіріңіз. Бұршақтарды сұрыптаңыз, суық сумен жабыңыз, қайнатыңыз, ағызыңыз, қайтадан суық сумен жабыңыз және ысталған бел мен шұжықпен бірге пісіріңіз (бел мен шұжықтарды дайын болған кезде бұршаққа салыңыз). Дайын бұршақты кастрөлдің немесе кастрөлдің түбіне салыңыз, туралған шұжықтар мен белді бұршақтардың үстіне қойыңыз, үстіне қаз кесектерін салыңыз. Бұршақ пен етті сүзілген тұздықпен жауып, кастрюльді қаздар дайын болғанға дейін пешке салыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.