Жасыл бұршақ қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 тауық еті, жасыл бұршақ - 700 г, май - 200 г, пияз - 100 г, қызанақ - 250 г, сарымсақ - 3 түйір, ұн - 1 шай қасық, дәміне қарай жасыл ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген тауықтарды тұздап, екі жағынан да ыстық майға қуырыңыз. Бұршақтарды тазалаңыз және жуыңыз. Қуырудан қалған майда майдалап туралған пиязды ұнмен араластырыңыз, жылы сумен (1 л) сұйылтыңыз, тұздықты жақсылап қайнатыңыз және оған бұршақ салыңыз. Бұршақ дерлік дайын болған кезде, тауықтарды, қабығы мен тұқымын, туралған қызанақты және майдалап туралған сарымсақты салыңыз. Пеште дайын болғанға дейін пісіріңіз. Жасыл ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз. Бөлек, сіз жаңа қаймақты тұздыққа арналған қайықта ұсына аласыз.