Балапан плакиясы (тағамдар: Румын)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықтар 1,2 кг, пияз 750 г, қызанақ 300 г, өсімдік майы 400 г, ақжелкен мен балдыркөк 20 г, сарымсақ 20 г, дәміне қарай бұрыш пен тұз. Өңделген тауықтарды кесектерге бөліп, тұздайды және екі жағынан қыздырылған майға қуырады. Бөлек кастрюльге өсімдік майын тең мөлшерде сумен араластырады, тілімдерге кесілген пиязды, күйдірілген және електен өткізілген қызанақты, майдалап туралған балдыркөк жасылын, бұрыш, тұзды салады. Қайнатыңыз, тауықтарды кастрюльге салыңыз, оларды дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Үстелге жасыл ақжелкенге себілген салқын түрде беріледі.