Арық қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 порция үшін: ашытылған қырыққабат - 750 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 20 г, қарақұмық жармасы - 20 г, пияз - 150 г, картоп - 80 г, сәбіз - 70 г, репа - 60 г, ақжелкен тамыры - 40 г, күнбағыс майы - 40 г, қаймақ - 100 г, сарымсақ - 5 г, лавр жапырағы - 0,1 г, қара бұрыш - 0,5 г, аскөк - 20 г, тұз. Ашытылған қырыққабатты қайнаған суға (0,5 л) құйып, саз ыдысқа пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Содан кейін сорпаны эмальданған немесе қыштан жасалған ыдысқа құйып, қырыққабатты тұздап, майдалап туралған пиязбен араластырыңыз, хош иісті өсімдік майымен сулаңыз және эмальданған ыдыста ағаш қасықпен сүртіңіз. майды толығымен сүртіңіз. Хош иістендіру үшін майды кастрюльге қыздырыңыз, оған кориандр, анис, аскөк, аскөк немесе ақжелкен, балдыркөк тұқымын қосыңыз. Содан кейін қырыққабатты сорпамен біріктіріп, пеште қыздырыңыз. Саңырауқұлақ сорпасын (1 л) дайындаңыз, оған картоп, репа, сәбіз, ақжелкенді қайнатыңыз, қырыққабатпен біріктіріңіз, қарақұмық қосып, қырыққабат дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қырыққабат сорпасы бар табаққа қызмет еткен кезде қаймақ салыңыз.