Бай қырыққабат сорпасы (Толық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 5 порция үшін: сиыр еті - 750 г, ашытылған қырыққабат - 750 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 20 г, тұздалған саңырауқұлақтар - 100 г, сәбіз - 75 г, картоп - 80 г, репа - 70 г, пияз - 140 г, балдыркөк тамыры - 40 г, ақжелкен тамыры - 40 г, аскөк, ақжелкен, балдыркөк - 30 г, сарымсақ - 10 г, сары май - 20 г, қаймақ - 100 г, лавр жапырағы - 0,1 г, майоран - 5 г, тәтті бұршақ бұрышы - 0,5 г, тұз. Сиыр етін пиязбен және тамырдың жарты нормасымен (сәбіз, ақжелкен, балдыркөк) бірге суық суға салып, 2 сағат қайнатыңыз. Пісіру басталғаннан кейін 1-1,5 сағаттан кейін тұз қосыңыз, содан кейін сорпаны сүзіңіз, тамырларды тастаңыз. Балшықтан жасалған ыдысқа қырыққабат қырыққабатын салыңыз, үстіне қайнаған су құйыңыз (0,5 л), сары май құйыңыз, жабыңыз, орташа қыздырылған пешке салыңыз. Қырыққабат жұмсақ болған кезде оны алып тастап, сүзілген сорпа мен сиыр етімен біріктіріңіз. Кептірілген саңырауқұлақтар мен тілімдерге кесілген картопты эмальданған кастрюльге салыңыз, екі стакан суық су құйыңыз, отқа қойыңыз, қайнатыңыз, содан кейін саңырауқұлақтарды алып тастаңыз, жолақтарға кесіңіз және қайтадан сорпаға салыңыз. Саңырауқұлақтар мен картоп қайнатылған кезде, қырыққабат пен сиыр еті қосылған ет сорпасын, майдалап туралған пиязды, жолақтарға кесілген қалған тамырларды, дәмдеуіштерді (сарымсақ пен аскөктен басқа), тұзды қосып, 20 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, оттан алыңыз, аскөк пен сарымсақпен дәмдеңіз, он бес минуттай талап етіңіз, жылы нәрсемен ораңыз. Қызмет көрсетер алдында қырыққабат сорпасы бар табаққа ірі туралған тұздалған саңырауқұлақтар мен қаймақ салыңыз.