Балапаннан жасалған плакие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кішкентай (әрқайсысы 600-700 г) тауық еті, пияз - 750 г, қызанақ - 6-8 дана, өсімдік майы - 400 мл, ақжелкен мен балдыркөк, сарымсақ - дәміне қарай 5 түйір, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген тауықтарды кесектерге бөліп, тұздап, барлық жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Бөлек кастрюльге өсімдік майын сумен араластырыңыз (тең бөліктерде, әрқайсысы 125 мл), туралған пиязды, күйдірілген және електен өткізілген қызанақты, майдалап туралған балдыркөк жасылын, бұрыш, тұзды салып, қайнатыңыз. және тауықтарды кастрюльге салыңыз, тауықтар дайын болғанша баяу отта пісіріңіз. Жасыл ақжелкенге себілген үстелге салқын түрде қызмет етіңіз.