Нан үгіндісімен толтырылған тауықтар (тағамдар: украин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер 1 кг тауық еті, 2 кесе ұнтақталған бидай жармасы, 2 жұмыртқа, крекерді дәмдеуге және қуыруға арналған 200 г сары май, 0,5 кесе сүт, 1 ас қасық. майдалап туралған аскөк пен ақжелкен қасық, 1 кесе қаймақ.
Сипаттамасы Тағамды дайындау үшін алынған бидай крекерінің 3/4 бөлігін шикі жұмыртқа, май, сүт, майдалап туралған аскөк және ақжелкенмен араластырыңыз. Дайындалған тауықтарды осы массамен толтырыңыз. Содан кейін тауықтарды тігіп, тұздап, маймен майлап, голландиялық пеште алдын ала қыздырылған маймен 30 - 40 минут қуырыңыз, барлық уақытта айналдырып, шырындар мен майларды құйыңыз. Қуыру аяқталғанға дейін 8-10 минут бұрын тауықтарды қалған нан үгіндісіне себіңіз де, қуыруды жалғастырыңыз, бірақ енді бұрылмай. Дайын тауықтарды табаққа салыңыз. Олар қуырылған шырын мен майға қаймақ құйыңыз, қайнатыңыз, ағызыңыз. Алынған тұздықты тауықтардың үстіне құйыңыз.