Кесілген және табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 500 г шошқа еті немесе бұзау еті үшін - 1 жұмыртқа, 1/2 кесе крекер және 2 ас қасық. май қасықтары.
Сипаттамасы Шошқа, қой немесе бұзау етінің етін жуыңыз, тазалаңыз және котлеттерге кесіңіз (қабырға сүйегімен). Әр котлетті ұсақтағышпен аздап шайқаңыз, тұз себіңіз, бұрыш себіңіз, ұрылған жұмыртқаға сулаңыз және нан үгіндісіне ораңыз. Дайындалған котлеттерді маймен қыздырылған табаға салыңыз да, екі жағынан қызарғанша қызарғанша қуырыңыз (шамамен 15-20 минут). Дайын котлеттерді табаққа салыңыз да, үстіне еріген сары май құйыңыз. Гарнирге қуырылған картоп, картоп пюресі немесе маймен дәмделген түрлі көкөністерді (сәбіз, жүгері, гүлді қырыққабат, жасыл бұршақ және т.б.) беруге болады. Сол сияқты табиғи котлеттерді де дайындауға болады, яғни. оларды нан үгіндісіне айналдырмай. Бұл жағдайда котлеттер қуыру кезінде пайда болған шырынмен суарылады.