Пісірілген сиыр етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті 1 кг, пияз 2-3, жұмыртқа 2, өсімдік майы 1 ас қасық, қаймақ 1/2 кесе, жұмыртқа 2 (лизон үшін), нан үгіндісі 1/2 кесе, ас майы 50 г, мускат жаңғағы, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Сорпадан немесе сорпадан қайнатылған сиыр етін алыңыз, ол салқындаған кезде оны бөліктерге бөліңіз, оны қабықшалар мен тамырлардан тазартыңыз, 2-3 пиязбен ұсақтап тураңыз, қасық еріген сары май, бұрыш, тұз, 2-3 жұмыртқа, мускат жаңғағы, сіз сондай-ақ 1/4 немесе 1/2 кесе қаймақ қосып, бәрін араластырыңыз, котлеттер жасаңыз, екі жағын жұмыртқамен майлаңыз, нан үгіндісіне ораңыз, табада аздап майды ерітіп, котлеттерді екі жағына қуырыңыз. Мұндай қазандықтарға қызмет көрсетіледі: саңырауқұлақ тұздығы, қуырылған картоп, картоп пюресі, бұқтырылған рутабага, бұршақ және т.б.