Сүзбеден жасалған ірімшіктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 500 г, бидай ұны 1/2 кесе, жұмыртқа 1, қант 2 ас қасық, сары май 30 г, қаймақ 1 стақан, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүзбені ыдысқа жақсылап ұнтақтап, ұнды (шаңға қалдырылған бөлігін), жұмыртқаны, қантты, тұзды қосып, жақсылап араластырыңыз. Массаны диаметрі 5-6 см қалың турникет түрінде ораңыз, көлденеңінен саусақтың қалыңдығымен тең бөліктерге кесіңіз. Кесектерді ұнға салып, сары май қосылған табада екі жағынан да қуырыңыз. Ірімшік торттарына қаймақ немесе джемді бөлек жіберіңіз.