Қамырға қуырылған көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер көксерке филесі 500-600 г, дәміне қарай тұз, бұрыш, өсімдік майы Қуыруға арналған 2 кесе. Қамыр үшін: ұн 1 1/2 кесе, жұмыртқа 2, сүт 1 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қамырды дайындаңыз: ұннан, сүттен және жұмыртқаның сарысынан тұзбен қамыр илеңіз, түйіршіктер болмауы үшін жақсылап араластырыңыз да, жұмыртқаның ағын ақырын енгізіңіз. Балық филесін ұсақтап турап, тұз, бұрыш қосып, ұн себіңіз. Майды терең табаға немесе қуырғышқа құйыңыз, жақсылап қыздырыңыз. Балық кесектерін шанышқымен шаншып, қамырға батырғаннан кейін қайнаған майға батырыңыз. Дайын болған кезде майдан алып тастаңыз және май ағып кетуі үшін елекке жайыңыз. Қуырылған балық кесектерін қағаз майлықпен жабылған табаққа салыңыз да, осылай қызмет етіңіз. Көксеркенің орнына кез келген басқа балықты пайдалануға болады. Егер балық кішкентай болса, онда оны қамырға батырып, тұтастай қуырады.