Қамырдағы саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа саңырауқұлақтар 500 г, ұн 1/2 кесе, жұмыртқа 1, сүт 1/2 кесе, өсімдік майы 2 ас қасық, қант 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, аяқтарын кесіңіз, қақпақтарды жуыңыз және аз мөлшерде суға қайнатыңыз, сорпадан алыңыз және құрғатыңыз. Саңырауқұлақтардың қайнатпасы мен пышағын басқа тағамдарды дайындау үшін қолданыңыз. Ыдысқа ұн қосып, жұмыртқа, тұз, аздап қант қосып, сүтті құйып жақсылап араластырамыз. Терең табаға (немесе қуырғышқа) өсімдік майын құйып, оны қатты отта жақсылап қыздырыңыз. Май қызған кезде отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз. Саңырауқұлақтардың қайнатылған қақпақтарын қамырға батырып, қайнаған майға батырыңыз. Қуырылған саңырауқұлақтарды табаққа салыңыз да, майдың ағып кетуіне жол беріңіз. Саңырауқұлақтарды қуырмас бұрын, майдың жеткілікті түрде қызғанын тексеру керек. Ол үшін саңырауқұлақтың бір бөлігін майға лақтыруға болады, егер қатты көбік болмаса, қуырғыш жақсы қызады.